Lauluja satavuotiaalle Suomelle

Espoon Sellosalin lavalla soi suomalainen mielenmaisema 28.11.

Espoon Leppävaarassa järjestetään marraskuussa hyvää tekevä Luonnon kasvot -konsertti, joka sisältää muun muassa kolmen uuden kotimaisen sävellyksen kantaesitykset. Osa konsertin lipputuloista lahjoitetaan Kotiseudulle-keräykseen.

Luonnon kasvot – Lauluja satavuotiaalle Suomelle

Koloratuurisopraano Anu Komsi ja pianisti Pia Värri tuovat Sellosalin lavalle soivan kuvan suomalaisesta mielenmaisemasta. Vierailevina tähtinä ovat Taavi Oramo, joka liittyy seuraan klarinetin ja lauluäänensä voimin ja Heta Aho, joka osallistuu konserttiin sekä säveltäjänä että huilistina. Konsertin nimikappaleen on Komsille ja Värrille Pentti Saarikosken tekstiin säveltänyt Kaija Saariaho, ja laulu esitetään nyt ensi kertaa pääkaupunkiseudulla.

Ohjelmassa on myös kolmen aivan uuden Saarikosken runoihin tehdyn sävellyksen kantaesitykset. Uudet laulut ovat säveltäneet Saariaho sekä Kimmo Hakola ja Heta Aho. Konsertissa kuullaan lisäksi Hannikaista, Merikantoa ja Fordellia. Tuulahduksen muilta mailta tuovat Messiaenin, Rahmaninovin ja Prokofjevin sävelet.

Konsertin järjestää Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry eli EKYL, joka edustaa 46 espoolaista kaupunginosa- ja omakotiyhdistystä. EKYL halusi juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta konsertilla ja samalla tukea perustettavaa Kotiseutusäätiötä. Toisena kohteena on paikallisemmin toimiva Espoon Seudun Kulttuurisäätiö, jota EKYL on aikoinaan ollut perustamassa.

Lisätietoja:

Espoon Kaupunginosayhdistysten Liitto ry
järjestösihteeri Kristel Nyberg
puh. 045-1215581
toimisto@ekyl.fi

Mainokset