Kaveri-Kammari

Kaveri-Kammari perustettiin 1990-luvun vaikean talouslaman seurauksena. Sosiaalitoimi sitoutui silloin maksamaan Merisaappaan asuinkortteliin valmistuneista vanhuksille ja liikuntarajoitteisille suunnitelluista taloista asukastilan 20 vuodeksi.Tila annettiin Kivenlahti-Stensvik ry:n käyttöön asukkaiden kokoontumis- ja harrastustilaksi ja sai nimekseen Kivenkolo.

Siellä alkoi v 1992 RAY:n rahoittama Kehityskivet-projekti, jonka vetäjäksi palkattiin Kaj Thomasson. Samaan aikaan sosiaali-ja terveystoimi yhdistyivät ja hallinnolliset virat menivät uusjakoon. Silloisen sosiaalipalvelun päällikön Liisa Selänteen virkanimike muuttui vanhus- ja vapaaehtoistyön asiantuntija-koordinaattoriksi. Hän ja Kaj Thomasson kutsuivat alueen vapaaehtoisjärjestöt ja seurakunnan edustajat palaveriin suunnittelemaan voimavarojen yhdistämistä.

Sen tuloksena päätettiin perustaa vapaaehtoistyön välityspiste ja matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka sai nimekseen Kaveri-Kammari. Kammarin toiminta käynnistyi lokakuussa 1993.

Alussa toiminnassa oli Kivenkolon työttömien ryhmän lisäksi vapaaehtoisia n. 40. Kaveri-Kammarilaiset päivystivät Kivenkolossa ja ottivat vastaan avunpyyntöjä. Maanantaisin oli kokous, jossa sovittiin miten avunpyynnöt hoidetaan.

Kun lama hellitti ja työttömät suurelta osin työllistyivät Kaveri-Kammarin vapaaehtoisiksi jäivät pääosin alueen vireät eläkeläiset. Ryhmä on ollut itseohjautuva ja toiminut ilman palkallista vetäjää Kivenlahti-Stensvik ry:n alaosastona. Kaupunki on antanut kokoontumistilat ja ja siellä olevat toimistokoneet- ja tarvikkeet käyttöön. RAY avusti alkutaipaleella, mutta sen tuen loputtua Espoon kaupunkin tuki on ollut toiminnan selkäranka. Arpajaisilla ja onnenpyörällä on yritetty hankkia lisärahaa avustajien oman vireyden ylläpitämiseksi järjestettyihin virkistymistapahtumiin, kuten pikkujoulun viettoon.

Vapaaehtoistyö on saajalleen ilmaista, mutta antajille siitä muodostuu jonkin verran kustannuksia.

Toiminnan alkaessa kohderyhminä olivat alueen asukkaat vauvasta vaariin. Autettiin lapsiperheitä, oltiin apuna lasten puistotoiminnassa ja Kivenkolon toiminnassa, mm. kuljettamalla silloisen kokin ”Peten” ruokahankinnat.

Alueen Kodinhoidon kanssa on ollut paljon yhteistoimintaa. Vuosien saatossa toiminta on muuntunut tarpeiden mukaan ja nykyisin se painottuu vanhusten virkistystoimintaan ja auttamiseen.

Ota yhteyttä!
Kaveri-Kammarin GSM 0400-388832
Numerossa on vastaajapalvelu, jonne voi jättää viestin.
Osoite: Merisaapas 1, 02320 Espoo

Kaveri-Kammarin vastuuhenkilöt:

Puheenjohtaja
Pekka Virtanen

Varapuheenjohtaja
Toini Ylönen

Sihteeri
Liisa Selänne
Sinikka Aattela-Räsänen

 

Mainokset