Kirjailija Tarja Kaltiomaa

Aloin kirjoittajaksi varsin myöhään, noin 47-vuotiaana. 2000-luvun vaihe innoitti pohtimaan länsimaista elämäntapaa ja kristillisyyttä. Nuorena tärkein harrastukseni on ollut lukeminen ja olen lukenut kaunokirjallisten teosten lisäksi runsaasti tietokirjallisuutta, mm. filosofiaa, psykologiaa ja antropologiaa. Opintojeni yhtenä keskeisenä teemana on ollut kirjoittaminen ja olen työelämässä osallistunut atk-kehityksen pioneerityöhön. Tämä on mahdollistanut aktiivisen kirjoittamisen tietokonepohjaisesti.

Kivenlahti on ollut koko 1990-luvun paikkakunta, jossa on ollut mahdollista tuulettaa ajatuksia. Olen kävellyt paljon koirieni kanssa paikkakunnalla ja naapuripaikkakunnilla, sauvakävely on myös tuttua ja usein mukana on ollut kamera, tosin vasta 2000-luvulta lähtien. Aloin tehdä muistiinpanoja asioista, jotka julkisuudessa ja julkisessa mediassa kiinnittivät huomiotani yhteiskunnan toimivuuden ja jatkuvuuden näkövinkkelistä. Elämän tarkoitus on jatkua ja monesti tuolloin median ja ihmisten mielialat matasivat niin maan pintaa, että mieli vei korkeammalle tasolle ja niihin kannusteisiin elämässä, mitkä jatkuvuutta voisivat turvata. Kristillisen filosofian käsikirjoitus valmistui vuonna 2005. Jatkoin kirjoittamista ja sain julkaistua muitakin kirjojani e-kirjoina. Kirja Kristillinen filosofia sai pahvikannet tänä vuonna 2022 ja sitä myydään kirjakaupoissa ja verkkokaupoissa.

Kirjat, jotka paikkakuntalaisena, siis kivenlahtelaisena, kirjoitin tuon pääteokseni Kristillinen filosofia jälkeen, sisältävät osittain lähes päiväkirjamaista tunnelman sanallista kuvaamista espoolaisissa maisemissa. Kirjojeni nimiä ovat Vaaleansininen kirja, osat 1, 2 ja 3, Heinänkorsi lumessa, Sytytä valosi, sytytä kynttilä, Tummat pilvet ja Linnunradan verkko-opas, julkaistu vuonna 2013 Elisa Kirjassa sekä Ruusunmarjoja piikkipensaissa – Vuoropuhelu Simonen kanssa, julkaistu vuonna 2016. Kirjat löytyvät internetin nyt vuodesta 2022 lähtien kauppapaikasta Ellibs.

Kirjojen ohella kirjoitan verkkosivustolle runoja ja niitä on julkaistuna Ajassa auraten, Ajassa auraten 2 ja Ajassa auraten 3.Kirja Ajassa auraten 3 on saanut tukea Kansan Sivistysrahastolta. Seuraava kirjakin on jo valmistumassa ja uusia runoja on ilmestynyt tuoreeltaan verkkosivustolle.

Toimin useassa yhdistyksessä aktiivisena ja jatkan myös kirjoittamista. Jo lähes kymmenen vuotta olen ollut Suomen Filosofisen yhdistyksen ja Suomen Luonnonfilosofian seuran jäsen. Jäsenyys on hyvin palkitsevaa, kun voi osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun monipuolisesti muiden filosofiasta kiinnostuneiden yhdistysten jäsenten kanssa.

Espoon Kirjailijat on kaupungin oma kirjailijayhdistys, jossa minulla myös on pitkäaikainen aktiivijäsenyys ja nykyään toimin myös kirjailijayhdistyksen hallituksessa. Soukan Kamerat espoonlahtelaisena kamerakerhona on pitänyt liikkeellä jo pitkään, uusia kuvia tarvitaan osallistumiseen kaiken aikaa. Kaupunkikuvausta harrastan vapaaehtoiskuvaajana myös Espoon kaupunginmuseon KuvaKamut-ryhmässä. Kuvaan myös Helsingin kaupunginmuseon vapaaehtoisena ja siellä toimivassa Kuvaussakki-porukassa. Valokuvauksen työn hedelmiä voi nähdä eri hakusanojen avulla finna.fi-kuvakokoelmassa. Näkyvintä kirjoittajan työni on pitkäaikaisena Uusi Suomi bloggaajana, jossa juttujani voi nähdä sekä Vapaavuoro- että Puheenvuoro-palstoilla.

Tarja Kaltiomaan verkkosivuille pääset tästä.

Teksti:

Tarja Kaltiomaa, kirjailija, filosofi, runoilija, valokuvaaja

Kirja Kristillinen filosofia (Mediapinta 2022) pohdiskelee nykykristillisyyttä
Sähköposti: tarja.kaltiomaa@kolumbus.fi
Verkkosivusto: http://www.tyhjapaperi.fi

Tmi Tyhjäpaperi Copyright Tarja Kaltiomaa

Lisätietoja Espoon Kirjailijat ry kirjailijasivu: https://www.espoonkirjailijat.fi/  

Blogipalsta Uusi Suomi -verkkolehden Vapaavuoro ja Puheenvuoro -palstoilla.