Sähköinen asiointi terveyspalveluissa 

Asukasilta Kahvi-Kaisalla 21.4.2015 

Järjestäjä:
Kivenlahti-Stensvik ry

Yhteistyössä:
Apulaisylilääkäri Sanna Mustonen, Kivenlahden terveysasema
Hannu ja Päivi Salo, Lippulaivan Kiinteistömaailma

terveysilta

Sähköiset terveyspalvelut
Espoon väkimäärä lisääntyy joka vuosi huomattavasti. Terveyspalveluiden henkilökunnan määrä ei kuitenkaan nouse väestönkasvun mukaan. Henkilökunnan resurssit ovat rajalliset, sen vuoksi sähköistä palvelua olisi hyvä käyttää.

Espoo liittyi valtakunnalliseen Kanta-arkistoon noin vuosi sitten. Kukin potilas pääsee katsomaan omat tietonsa Kanta-arkistosta myös valtaosa valtakunnan terveysasemista on ottanut Kanta-arkiston käyttöönsä. Näin esim. hiihtolomalla Lapissa loukkaantuneen potilastiedot näkyvät heillä ja ovat heidän käytettävissään heti.

Kanta mahdollistaa myös asiakkaan aktiivisen osallistumisen hoitosuunnitelman laatimiseen. Omakannasta pystyy katsomaan mm. oman lääkelistansa ja lokitiedot henkilöistä, jotka ovat käyneet lukemassa sinun omia tietojasi.

Espoon Omahoito-palvelu on hyvä omien asioiden hoitoon ja omahoidon seurantaan. Omahoito-palvelun kautta voi esim. tehdä reseptin uusimispyynnön.

Illassa oli paikalla noin kolmekymmentä aktiivista kuuntelijaa ja aihe herätti keskustelua paljon.

Kivenlahti-Stensvik ry haluaa kiittää Sanna Mustosta ja illassa vapaaehtoisina kahvittajina touhunneita Hannelea, Soilia ja Toinia.

Terveyskeskuksen esitys: Sähköinen asiointi terveyspalveluissa (PDF).

Päiväkehrän aktiivikoti
Hannu ja Päivi Salo Lippulaivan Kiinteistömaailmasta olivat illassa mukana kertomassa ikäihmisten aktiivikodista Päivänkehrästä.  Talo on ihan tavallinen kerrostalo, joka on tehty ikäihmisten tarpeet huomioiden. Normaali kerrostalon lisäksi talossa on turvapuhelinpalvelu ja saatavissa/ostettavissa myös kaikki viereisen Puistokartanon palvelut.

Paikalla oli myös kaksi Päivänkehrän asukasta, jotka kertoivat viihtyvänsä todella hyvin Päivänkehrässä. Päivänkehrän osoite on: Merikansantie 2.

Päivänkehrän esittely

yhteis

 

Kiinteistömaailma on Kivenlahti-Stensvik ry:n kannatusjäsen, lue lisää tästä.