Kivenlahtipäivä 6.9.2014

Kivenlahtipäivää vietettiin aurinkoisessa säässä

KIVE_kirppis

Jo perinteeksi muodostunutta Kivenlahtipäivää vietettiin syyskuun ensimmäisenä lauantaina Ala-Kivenlahden torilla. Tapahtuman järjesti asukasyhdistys Kivenlahti-Stensvik ry vapaaehtoisvoimin. Aamupäivän aikana torilla kävi kova vilske ja tohina kun vapaaehtoiset pystyttivät teltat ja paikat järjestettiin valmiiksi tätä tärkeää päivää varten.

Kun kaikki oli valmiina yleisöä varten, aloitettiin ohjelma yhdistyksen puheenjohtaja Kaisa Tainio-Keinosen avajaispuheella. Ohjelmanumeroita esittivät päivän aikana muun muassa Liikuntakeskus Become, joka esitti tanssia ja lisäksi he pitivät pienen Fustra  -ohjauksen halukkaille. Tanssikoulu DanceNow:n tytöt esittivät hurmaavan koiratanssin ”Who let the dogs out”. Tanssia tarjoili myös Etelä-Espoon Eläkeläisten ohjelmaryhmä Serafiinat ”Kipakat Akat” esityksellään. Aina yhtä ihana Barbara Helsingius esitti muutaman laulun ja hienoja musiikkiesityksiä jatkoivat Teatteri Hyökyvuorelaiset. Paikalla olivat myös ikiomat kivenlahtelaiset kirjailijat Joonas Konstig ja Sinikka Paavilainen. Yleisö nautti kovasti näistä esityksistä.
KIVE_tanssi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kivenlahden Kaisa ja Sten

KIVE_pariKivenlahti-Stensvik ry nimesi jo viidettä kertaa Kivenlahden Kaisan ja Stenin. Kunnianimet myönnetään henkilöille, jotka ovat edistäneet Kivenlahden asukastoimintaa ja tehneet töitä alueen parantamiseksi. Tänä vuonna Kivenlahden Kaisaksi valittiin Janet Grundström. Janet on asunut Kivenlahdessa syntymästään asti. Hän on aloittanut vapaaehtoistyöt Kivenlahden Koirakerhossa, jossa toimi taloudenhoitajana ja kouluttajana. Jo usean vuoden ajan Janet Grundström on ollut vapaaehtoisena järjestämässä Kivenlahti Rock -tapahtumaa. Janet on myös Kivenlahti-Stensvik ry:n sihteeri. Janetin suuri toive on että nuoret ja nuoret aikuiset saataisiin mukaan asukas- ja yhdistystoimintaan, jotta yhdessä voisimme rakentaa vieläkin paremman Kivenlahden!

Steniksi valittiin Kivenlahden K-Marketin kauppias Toni Penttala. Tämä nuori mies Sallasta tuli K-kauppiaaksi Kivenlahteen alle kolmekymppisena ja kysyi kuinka voin palvella? Ja sen jälkeen hän on palvellut hymyssä suin jokaista asiakastaan! Toni on lahjoittanut asukasyhdistykselle lukuisia arpajais- ja ongintapalkintoja tapahtumiin, joten myös asukasyhdistyksen kanssa tehty yhteistyö on ollut mahtavaa ja antoisaa.
Kivenlahden Kaisa ja Sten kukitettiin ja he saivat pukea ylleen nauhat. Kotiin vietiin myös kunniakirjat, jotka muistuttavat saajaansa hienosti tehdystä työstä.

Koko perheen juhla

KIVE_piirustus1Päivän aikana yleisöllä oli mahdollisuus heittää tikkaa, ketjuja ja osallistua limbokisaan. Lisäksi he saivat kuulla kodin turvallisuudesta Kai Thomassonilta.  Liian monelta puuttuu kotoa palovaroitin ja/tai sammutuspeitto. Ne molemmat ovat halpoja henkivakuutuksia. Toivon mukaan kivenlahtelaiset innostuivat tekemään kotinsa turvallisemmaksi ja hankkivat itselleen asianmukaiset varusteet.

Lapsilla oli mahdollisuus pomppia, aina niin suositussa pomppulinnassa. Lisäksi pikkuväki maalasi oman taideteoksen, josta he saivat muistona hienon kunniakirjan. Pyttipannu ja Karhunvartijoiden letut tekivät kauppansa ja K-Marketissa tarjottiin kakkukahvit menneen viikon Pirkan päivän kunniaksi.  Ja jos jollakulla vielä jäi sokerihammasta kolottamaan, apu oli lähellä: Onni-Pelle pyöräytti hattaran muutamassa sekunnissa tai sitten kädestä löytyi hassun hauska ilmapallo.

KIVE_pyttisYhteistyö on voimaa
Kivenlahden kirjaston väki lainasi päivään äänentoistolaitteet ja iltapäivällä kirjaston henkilökunnan bändi tanssitti yleisöä toritanssien merkeissä. Paikalle sattuikin yksi varsin innokas tanssijapari, josta pikkutytötkin totesivat, että ”noi on varmaan harjotelleet todella kauan”. Päivässä oli mukana runsaasti alueen yrittäjiä ja yhdistyksiä, jotka esittelivät omaa toimintaansa. Alueen asukkailla ja muilla tapahtumaan osallistuneilla oli myös mahdollisuus tehdä löytöjä kirpputorilta. Kivenlahti-Stensvik ry sai runsaasti positiivista palautetta ja moni tuli kertomaan miten ihanaa on, että omalla torilla järjestetään tapahtumia.

KIVE_kirppis2

 Kivenlahtipäivä oli taas hyvä osoitus siitä, että yhdessä olemme enemmän!

Menossa mukana olivat:
Annelainen
Bar Brode
Barbara Helsingius
Become
Beom Taekwon-Do
DanceNow Tanssikoulu
Espoon Martat
Espoon Mielenterveysyhdistys
Etelä-Espoon Eläkeläiset
Joonas Konstig
JYA Housing
Kai Thomasson
Kivenlahden Hiuspiste
Kivenlahden kirjasto
Kivenlahden Koirakerho ry
Kivenlahden Leijonat
Kivenlahden terveyskeskus
K-Market Kivenlahti
Kurviklubi
Merikeidas
One Way lähetystori
Onni-pelle
Oriflame – Itsenäinen edustaja Johanna Virranne
Partiolippukunta Karhunvartijat
Ravintola Maharaja
Salon Henna Turunen
Sinikka Paavilainen
Sirpan Kotisiivous Oy
Teatteri Hyökyvuori

Lisäksi kaunis kiitos myös energisille vapaaehtoisille ja valokuvaamisesta Ville Sarmiolalle ja Eila Sinivuorelle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA