Kivenlahden kävelytunti 15.6.2015

1 2

Vappujuhlissa haastettiin kaikki kivenlahtelaiset kävelemään vähintään puolituntia kerrallaan ja tietysti mahdollisimman monta kertaa viikossa. Nykymaailmassa kaikki kallistuu, mutta kävely on edelleen ilmainen harrastus ja kohottaa kuntoa ja antaa hyvää mieltä.

Paras mahdollinen ilma sattui kohdalle kun Kivenlahden kävelytunti oli alkamassa, aurinko paistoi ja tuuli puhkui. Kokoontuminen oli torilla K-kaupan edustalla ja pikkuhiljaa kellon lähetessä ilta seitsemää alkoi tulla paikalle tuttuja ja myös tuntemattomia naamoja.

Kerrottiin kaikille kävelypassista, joita on ollut koko kevään jaossa terveysasemalla, ravintola Marinessa ja K-kaupalla. Passeja on lähtenyt jakoon huikea määrä ja nyt odotellaankin kuinka paljon niitä palautuu Kivenlahtipäivän isoon arvontaan, jossa pääpalkintona on kauppias Tonin lahjoittama herkkukori, Suomen Urheiluhierontakeskuksen hierontalahjakortti, Marinen lounaslahjakortti sekä Oriflame edustaja Johanna Virranteen lahjoittamat Oriflame tuotepaketit.

Sitten päästiin asiaan ja urheiluhierojat vetivät kukin vuorollaan lämmittelyliikkeet ja jaettiin ryhmä kahteen osaan, nopeat menijät ja hieman rauhallisemmin kävelijät.

Nopeisiin lähti osallistujista nuorin, Emma 4-vuotta, isänsä ja isoveljensä Eetun kanssa ja ei kauaakaan kun oli koko porukka hävinnyt näköpiiristä.

Rauhallisempi porukka suuntasi perään baarikujan välistä rantaan ja kohti kallioita jossa ylös noustessa tuntui hieman sykekin nousevan. Mikä oli kävellessä luonto kauneimmillaan ja meri kimmelsi. Kyllä meillä Kivenlahdessa on maanmainiot ulkoilumaastot. Laurinlahden kohdalla käännyttiin jo takaisinpäin ja tässä vaiheessa tuntemattomatkin olivat jo kävelytuttuja keskenään.  Matkalla todettiin että olisi mukavaa jatkossakin kävellä porukassa. Aika näyttää saadaanko innostunutta porukkaa kasaan.

Kyllä se tosi on, että huonomman sään sattuessa jää helposti kotisohvalle loikoilemaan, mutta jos on sovittu kaverin kellonaika kanssa lenkille tulee lähdettyä.

Itse koirallisena tulee käveltyä säässä kuin säässä – on olemassa vain huonoja asusteita jos kastuu sateessa tai tulee vilu pakkasella.

Hups tunti kului liiankin nopeasti ja Kahvi-Kaisalla meitä odotti vilvoittava mehu ja teehetki.

Moni tuli Kahvi-Kaisalle ensimmäistä kertaa ja siinä hieman Kaisan historiaa muisteltiin kunnes paikalle pyrähtivät nopeiden ryhmä, olivat käyneet Soukassa asti ja Eetu myönsi että hiki oli otsassa, mutta se ei nuorta miestä hidastanut.

Kävelyn päätteeksi urheiluhierojat antoivat kaikille kävelijöille palkinnoksi hienon alennuskupongin hierontaan.

Mukana ontuen,

Hansu

PS. Lue lisää Kivenlahti kävelee-kampanjasta täältä.