Kahvi-Kaisan ilmeen uudistaminen

Yksi Kivenlahti-Stensvik Ry:n tärkeistä tavoitteista on Kivenlahden perinteiden vaaliminen, johon olennaisesti liittyy alueen vanhimpien rakennusten, Kahvi-Kaisan ja Postillan kunnossapito. Vuonna 1881 rakennetut talot tuovat kultturihistoriallisestikin merkittävän väriläiskän Kivenlahdenkadun kerrostalojen keskelle.
Syyskuun alussa Kahvi-Kaisan pihaan teetettiin kivetysremontti, jonka yhteydessä sadevesi johdettiin talosta poispäin ja talon vierustalta poistettiin vaahterat. Kivetysremontin yhteydessä jouduttiin poistamaan myös suurin osa pihaistutuksista ja remontin jälkeen todettiinkin, että uudet istutukset pitäisi saada syksyn aikana istutetuksi.

Alunperin Ala-Kivenlahdessa sijainneen tiilitehtaan työntekijöiden lasten kouluna toiminut Kahvi-Kaisan rakennus sai arvoisensa kasvojen kohotuksen lehtori Teija Anttila-Koskisen johdolla, Omnian viherrakentaja artesaaniopiskelijoiden toimesta.
Opiskelijat tekivät opiskelijatyönä, opettajansa ohjeistuksella istutussuunnitelman talon henkeen sopivista perinteikkäistä kasveista ja suunnitelma toteutettiin lokakuun alussa. Piha näyttää jo nyt hienolta, vaikka muutama vuosihan siinä menee, että lopullisesta ilmeestä päästään nauttimaan.
Kahvi-Kaisassa ei ole enää vuosiin ollut kahvilatoimintaa, mutta idyllistä taloa voi vuokrata kokous- ja juhlatilaksi.

Lue lisää vuokrauksesta tästä.

kasvi1