Kivenlahden täydennysrakentamisen tavoitteet

Pääkaupunkiseudun väkiluku kasvaa ja uusia asuntoja ja palveluita tarvitaan. Espoon tavoitteena on ohjata rakentaminen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. Kun metro alkaa liikennöidä Kivenlahteen vuonna 2023 ja alueen saavutettavuus paranee, sekä asukkaiden määrä että palveluiden tarve kasvavat.  

Kaupunkisuunnittelun tavoitteena on luoda toimivaa ja viihtyisää Kivenlahtea niin nykyisille asukkaille kuin uusillekin kivenlahtelaisille. Kivenlahden kehittämiselle laaditaan tavoitteet, joiden valmisteluun asukkaat ovat tervetulleita mukaan. Syyskuun alussa on järjestetty kaksi työpajaa ulkosalla, ja samanaikaisesti avoinna olleeseen digitaaliseen kyselyyn vastasi 33 asukasta. Työpajoissa ja kyselyssä asukkaat kertoivat, mitkä näkökulmat ovat erityisen tärkeitä sekä millaisia konkreettisia tavoitteita niihin voisi liittyä.  

Ehdit vielä hyvin mukaan työskentelyyn! Kolmas asukastapaaminen pidetään tiistaina 15.9.2020 etätilaisuutena. Tilaisuudessa käymme läpi näkemyksiä, joita kivenlahtelaiset ovat tuoneet esille tänä syksynä sekä jo viime vuonna toteutetussa karttakyselyssä. Sen jälkeen pienryhmissä työstetään näitä teemoja edelleen.  

Asukkaiden näkemykset ja tilaisuuksien tulokset otetaan huomioon Kivenlahden kehittämistavoitteissa, joista päättää lopullisesti kaupunkisuunnittelulautakunta.  

Lue lisää tavoitetyöstä

Osallistu etätilaisuuteen tiistaina 15.9. klo 17.30–19.00.